Resopal

Exterieur | Resoplan

GEEF GEVELS VORM MET RESOPLAN

  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam
  • Weerbestendig
  • UV-bestendig
  • Massief
  • Zelfdragend
  • Slag- en stootvast

Of het nu gaat om (uitbreiding of renovatie van) bestaande bouw of nieuwbouw, opvallend of ingetogen, individuele of klassieke designs, volledige gevels, deuren of details: het brede palet kleuren, dessins, formaten en diktes van RESOPLAN zorgt in ieder geval voor grandioze mogelijkheden.

Gevels zijn een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Ze geven gebouwen een gezicht. Draagt het ontwerp een boodschap uit? Of benadrukt het een bijzonder kenmerk? Past de gevel in zijn omgeving, of trekt het juist de aandacht?

Architectuur kent meerdere uitdagingen en Resopal biedt met RESOPLAN het materiaal dat aan alle creatieve eisen voldoet: HPL dat een ontwerp tot leven brengt, bijdraagt aan ons welzijn en tegelijkertijd verwerkbaar, functioneel en duurzaam is.

Onderhoudsarm
De gevelplaten zijn uitgesproken robuust, kras-, slag-, stoot-, én slijtvast. Ze bieden optimale bescherming van de bouwconstructie tegen aantasting van buiten. Dankzij een speciale techniek zijn de panelen duurzaam, UV-bestendig en makkelijk schoon te houden – dit geldt ook voor graffiti. Ideaal om gevels er lange tijd fris en nieuw uit te laten zien!

Bevestiging op gevels
De panelen worden met lijm of schroeven bevestigd op een achterconstructie – van hout of metaal – waardoor een geventileerde gevel ontstaat.

RESOPLAN kan ook worden toegepast op buitendeuren.


Resoplan Colours

Kleuren bepalen mede de esthetische uitstraling van een gebouw. In de niet zo heel bonte stedelijke wereld valt kleur op en geeft het architectuur een bijzondere identiteit.

Harmonieuze of juist contrastrijke combinaties zorgen voor ware eyecatchers. Van wit tot zwart, van geel tot rood, van groen tot blauw – de kleuren en tinten in de RESOPLAN Collectie van Resopal bieden een groot aantal mogelijkheden.

Bekijk volledige collectie


Resoplan Woods

Hout is in de hedendaagse architectuur overal te vinden. Met een grote variatie in soort en uitstraling zijn houtdessins tijdloos klassiek op grote oppervlakken of zorgen ze voor aanvullende accenten op de gevel.

RESOPLAN van Resopal omvat verschillende dessins van houtsoorten uit de hele wereld. Favoriet zijn eiken, grenen of een andere soort naaldhout. In beige- of grijstinten, in een zachte of licht contrasterende uitvoering.

Bekijk volledige collectie


Resoplan Stones & Materials

Steen- en materiaal-decors zijn niet meer weg te denken uit de moderne vormgeving van gevels. Gewaardeerd om hun veelzijdigheid en tijdloze schoonheid worden steen-, mineraal- of metaaldessins vaak gebruikt om architectuur levendig en natuurlijk vorm te geven.

Vandaar dat Resopal met RESOPLAN zo optimaal mogelijk inspeelt op de complexiteit van het materiaal om natuurlijke elementen – zoals steen, maar ook staal en beton – authentiek te weerspiegelen.

Bekijk volledige collectie


De beste manier om kennis te maken met RESOPAL?

Door te zien en te voelen natuurlijk!

Stalenservice

Waar kunt u alle resopal distibuteurs vinden?

in Nederland, Frankrijk en Italië

Vind onze dealers